DISTRIBUIȚI
KQED

Peste 360 de şcoli publice din Florida au raportat cazuri de COVID-19 în rândul elevilor sau al profesorilor de la începutul lunii septembrie, potrivit datelor oficiale publicate miercuri şi citate de EFE, conform agerpres.

Numărul contagierilor cumulate în statul Florida se ridică la 762.534, iar al deceselor la 16.413.


Citește și: Hit and run: Un jandarm francez a fost lovit intenționat de o mașină care circula cu viteză

Potrivit Departamentul de Sănătate din Florida, în ultimele 24 de ore au fost raportate 105 decese şi 2.145 de noi contagieri în acest stat unde indicele de contagiere a ajuns la 6,74 % . În prezent 2.125 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile spitaliceşti ale statului, iar alte 4.366 se află la terapie intensivă, unde doar 27,3 % dintre paturi mai sunt libere.

În ce priveşte şcolile care au înregistrat cazuri de infectare în perioada 6 septembrie – 17 octombrie, pe lista publicată miercuri figurează 114 centre de învăţâmânt primar şi secundar din comitatul Miami-Dade, 102 din comitatul vecin Broward şi 106 din Palm Beach. Acestea sunt comitatele cele mai afectate de pandemie din Florida şi unde şcolile s-au deschis mai târziu.

Vezi și: 43 de persoane au fost eliberate după ce au fost ținute captive într-o bancă din Georgia – VIDEO

Deşi impactul pandemiei continuă să crească, guvernatorul din Florida, Ron DeSantis, a reiterat în ultimele zile că este „în afară de orice discuţie” închiderea şcolilor, care în majoritate s-au redeschis la începutul lunii septembrie, după ce au fost închise în martie în timpul primului val de contagieri, cursurile desfăşurându-se online.

În Florida procentul prezenţei elevilor în clasă este de 60 %, ceea ce reprezintă 1,8 milioane de copii şi de adolescenţi. Restul de 40 % participă la cursuri online sau preferă sistemul combinat.