DISTRIBUIȚI

sursa foto:  USA Today

Un număr de 300 militari japonezi şi americani au efectuat miercuri manevre de artilerie comune în insula Hokkaido, din nordul Japoniei, într-un climat regional marcat de tensiunile cu Coreea de Nord, transmite France Presse, potrivit agerpres.

Componente ale Forţelor de autoapărare nipone (armata japoneză) şi ale infanteriei marine americane s-au deplasat pe un front fictiv, folosind muniţie de război în trageri de pe vehicule înarmate.


La aceste aplicaţii militare, începute pe 10 august şi care vor dura 19 zile, participă 3.300 de militari – 1.300 de japonezi şi 2.000 de americani.

Mai multe avioane hibrid americane Osprey, cu decolare orizontală sau verticală, urmează să ia parte la aceste exerciţii începând de vineri.

Citeşte şi: EXPLOZIE puternică în Londra, lângă aeroportul Southend – VIDEO/FOTO

”Acesta este primul exerciţiu comun americano-japonez ce are loc pe insula Hokkaido. El nu vizează nicio ţară sau regiune în particular”, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării japonez, care a negat orice legătură cu recentele ameninţări ale Phenianului la adresa teritoriului american Guam.

Japonia a început sâmbătă să-şi desfăşoare sistemul de apărare antirachetă Patriot Advanced Capability 3 (PAC-3) în prefecturile Shimane, Hiroshima, Kochi şi Ehime (vestul Japoniei), care s-ar putea afla pe traiectoria rachetelor nord-coreene.