DISTRIBUIȚI
Reuters

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Belgia a ajuns la 3.019, indică cel mai recent bilanţ oficial comunicat vineri de autorităţile medicale federale belgiene, au relatat AFP şi cotidianele Le Soir şi La Derniere Heure, potrivit agerpres.

În raport cu ziua de joi au fost înregistrate 1.684 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, ceea ce aduce la 26.667 numărul total al persoanelor cu COVID-19 din Belgia. Din totalul de cazuri confirmate, 15.384 (58%) provin din Flandra, 8.031 (30%) din Valonia şi 2.842 (11%) din Bruxelles.


Citeşte şi: Un bebeluş din Filipine a murit de coronavirus

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 496 noi decese în Belgia, au fost spitalizaţi 462 de noi pacienţi şi au fost externaţi 404.

În perioada 15 martie-9 aprilie, în spitalele belgiene au fost internate 10.356 de pacienţi cu COVID-19 şi 5.568 au fost externaţi.

În prezent, sunt internate 5.610 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care cu 1.278 sunt la terapie intensivă. Numărul persoanelor externate ce fuseseră internate cu COVID-19 este de 5.568 – a declarat Emmanuel Andre, purtător de cuvânt al autorităţilor medicale federale belgiene.

El a adăugat că ”principiul de a urmări, de a lua legătura cu persoanele care au fost în contact cu o persoană cu COVID-19, care prin definiţie sunt mai expuse riscului de a fi fost infectate, este un element care va fi necesar în cadrul ridicării carantinei”.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al celulei guvernamentale de criză, Benoit Ramacker, a declarat vineri că este important ca să se continue măsurile de distanţare socială şi pe perioada Paştelui catolic (12 aprilie).

Citeşte şi: Mai marii Europei au hotărât un plan de susţinere de 500 de miliarde de euro

”Pentru majoritatea dintre noi, este o perioadă foarte importantă şi specială a acestui an. Aceste sărbători sunt în general cuplate cu tradiţiile familiale şi cu adunările. Invităm pe fiecare să aibă înţelegerea necesară pentru a respecta măsurile introduse, chiar şi în timpul acestei perioade speciale. Aceste măsuri sunt a ne proteja între noi, trebuie să continuăm să le respectăm împreună”, a subliniat Ramacker.

În Belgia, lăcaşurile de cult rămân deschise, inclusiv în perioada Paştelui, cu respectarea măsurilor de distanţare socială. ”Responsabilii diferitelor lăcaşuri de cult vor trebui să se asigure că sunt respectate măsurile luate de guvern”, a mai spus Benoit Ramacker.