DISTRIBUIȚI
dainiktoday.com

Cel puţin 306.887 de civili au murit în războiul civil din Siria, între începutul lunii martie 2011 şi sfârşitul lunii martie 2021, conform unei noi estimări a Biroului ONU pentru Drepturile Omului, relatează dpa, potrivit agerpres.  

Cifra este mai mare decât estimările anterioare, a informat marţi biroul într-un raport prezentat Consiliul ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva.


Citește și : Rusia a comis o crimă de război prin lansarea unei rachete asupra unui centru comercial din orașul Kremenciuk, acuză un oficial ucrainean

Acest lucru înseamnă că, din punct de vedere statistic, conflictul a costat viaţa a 83 de cetăţeni neimplicaţi în lupte în fiecare zi timp de 10 ani. Cifra corespunde cu 1,5% din populaţia Siriei înainte de începerea conflictului.

În septembrie 2021, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a vorbit despre un total de peste 350.000 de victime ale războiului civil din Siria.

La acea vreme, cifra includea aproximativ 143.000 de civili, în jur de 138.000 de combatanţi şi circa 70.000 de morţi al cărora statut nu fusese încă clarificat.

Biroul dispune acum de informaţii detaliate despre 143.350 de civili ucişi, cu nume, data şi locul morţii. Pentru celelalte cazuri, informaţiile lipsă au fost estimate şi completate folosind metode de statistică, a anunţat un purtător de cuvânt al Biroului ONU pentru Drepturile Omului.

Citește și : Companiile energetice franceze cer ‘reținere urgentă’ din partea clienților

„Cifrele din acest raport privind victimele conflictului nu sunt pur şi simplu un set de numere abstracte, ci reprezintă fiinţe umane individuale. Uciderea fiecăruia dintre aceşti 306.887 de civili a avut un impact profund, reverberant asupra familiei şi comunităţii din care făceau parte „, a mai spus Bachelet.