DISTRIBUIȚI

Peste 30 de persoane au fost rănite, dintre care zece grav, la Paderborn, oraş din vestul Germaniei care a fost traversat de o tornadă, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al poliţiei, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres

Tornada a cauzat de asemenea importante pagube materiale în acest oraş din landul Renania de Nord-Westfalia, lovit în plin de furtuna care traversează în prezent Germania şi care s-a declanşat după temperaturi anormal de ridicate pentru acest sezon.


Citește și : Statele Unite menţin Cuba pe lista ţărilor care nu cooperează suficient împotriva terorismului

Oraşul Lippstadt, situat la circa 30 de kilometri, a fost probabil de asemenea lovit de o tornadă, potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor, fără ca în acest stadiu să fie deplânşi răniţi.

Intemperiile au provocat numeroase pagube în acest land din vestul Germaniei, echipele de urgenţă informând în legătură cu nenumărate acoperişuri smulse şi arbori scoşi din rădăcini.

Fotografii difuzate pe reţelele sociale arată de asemenea autoturisme răsturnate.

Traficul feroviar era puternic perturbat şi poliţia le-a cerut locuitorilor să rămână în case.

Citește și : Jean-Luc Mélenchon critică noul Guvern al Franţei şi este convins că va fi schimbat peste o lună

Serviciile meteorologice germane au emis o atenţionare de furtună pentru vineri, cu rafale de vânt ce ar putea ajunge pe alocuri până la 130 de kilometri pe oră.

Intemperiile au lovit iniţial vestul Germaniei şi ar urma să se extindă spre est, mai târziu în timpul serii.