DISTRIBUIȚI
People jump onto boda bodas to cross water after the rain. This was between Police Children’s School in Kibuli and police training grounds Kibuli a Kampala suburb where water blocked the way. PHOTO BY ABUBAKER LUBOWA.

Inundaţiile provocate de ploile torenţiale care au lovit districtele Bundibugyo şi Ntoroko din vestul Ugandei au afectat circa 2.834 de persoane, a declarat luni o agenţia umanitară, citată de Xinhua, potrivit agerpres.

Un total de 22 de case au fost spulberate duminică de ape, „în timp ce multe altele au fost umplute parţial de noroi şi de apă”, numeroşi locuitori rămânând fără adăpost şi bunuri casnice, a precizat Societatea de Cruce Roşie din Uganda (URCS) într-o declaraţie, atrăgând atenţia că persoanele din comunităţile afectate pot dezvolta boli diareice din cauza lipsei de acces la apă curată şi sigură.


Citeşte şi: Un avion militar rus a violat spaţiul aerian al Coreei de Sud

„Din cauza frigului, familiile sunt expuse la boli cum ar fi pneumonia şi malaria, fiind în pericol în special copiii şi femeile însărcinate”, a adăugat acesta.

Persoanele care au de suferit de pe urma intemperiilor au nevoie de adăposturi temporare, alimente şi alte produse nealimentare, a subliniat ONG-ul.

Citeşte şi: Pană de curent majoră în Venezuela: Autorităţile denunţă un ‘atac electromagnetic’

Întrucât prognozele meteorologice au avertizat că ploile vor continua în aceste zone pe parcursul lunii viitoare, URCS a cerut comunităţilor, în special celor din zonele predispuse la inundaţii, să ia măsuri pentru protejarea locuitorilor.