DISTRIBUIȚI
REUTERS

Peste 22 de milioane de persoane în China au primit deja prima doză de vaccin anti-COVID-19, a informat miercuri o înaltă oficialitate din cadrul Comisiei Naţionale pentru Sănătate de la Beijing, relatează EFE,  potrivit agerpres.

Potrivit cotidianului de stat Global Times, directorul adjunct al Comisiei menţionate, Zeng Yixin, a declarat că au fost administrate până în prezent 22,77 milioane de doze şi că ţara „avansează în mod adecvat” în campania sa de vaccinare pentru grupuri considerate de risc, precum funcţionari, angajaţi portuari şi transportatori.


Citeşte şi: Putin vrea prelungirea acordului New START cu 5 ani

Potrivit presei locale, autorităţile intenţionează să vaccineze 50 de milioane de persoane înainte de începerea vacanţei pentru Anul Nou chinezesc, care se va sărbători între 11 şi 17 februarie, moment în care sute de milioane de navetişti chinezi se deplasează în întreaga ţară pentru a ajunge la locurile de baştină şi a fi alături de familii.

Citeşte şi: O chinezoaică face ÎNCHISOARE pentru că a ascuns simptomele coronavirusului

Totuşi, în unele provincii chineze au fost anulate târgurile, festivităţile cu mii de persoane şi expoziţiile tipice pentru această sărbătoare, iar locuitorilor li s-a cerut să nu călătorească decât dacă este absolut necesar.

Restricţiile de circulaţie, fie ele oficiale, fie prin intermediul „recomandărilor”, vor face ca numărul deplasărilor să scadă cu 40% comparativ cu Anul Nou chinezesc 2019, potrivit autorităţilor.