DISTRIBUIȚI
CNN

Peste 205.000 de afgani fără documente s-au întors de bunăvoie sau au fost expulzaţi din ţările vecine Iran şi Pakistan în acest an, a transmis joi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), potrivit dpa, scrie agerpres.

Într-un raport pentru perioada cuprinsă între ianuarie şi începutul lui iunie, OIM a precizat că majoritatea afganilor expulzaţi – 185.841 – au provenit din Iran.


Citește și : Un al doilea fost premier algerian, plasat în detenţie pentru corupţie

OIM estimează că în acest an peste 570.000 de afgani se vor întoarce din Iran în Afganistan din cauza crizei economice din Iran.

Pe întreg parcursul lui 2018, un număr total de 773.125 de afgani s-au întors din Iran.

Între 2012 şi 2018, peste 3,2 milioane de afgani au revenit în ţara lor natală. În acelaşi timp, peste 3,5 milioane de afgani au fost strămutaţi în interiorul ţării, conform OIM.

Începând din ianuarie, peste 127.000 de afgani au fost strămutaţi intern din cauza conflictului din ţară. În special persoanele din provinciile nordice şi estice au fost nevoite să îşi părăsească localităţile natale, conform statisticilor Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (UN-OCHA).

Citește și : Fostul şef de cabinet al lui Tusk, condamnat pentru neglijenţă în legătură cu accidentul aviatic de la Smolensk