DISTRIBUIȚI
Fur Free Alliance

Aproape un sfert dintre bulgarii (23 %) cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani iau în considerare posibilitatea de a merge la lucru în străinătate, indică un sondaj difuzat joi, relatează agenţia Xinhua, potrivit Agerpres.

”Aceasta nu înseamnă că persoanele respective vor pleca chiar de mâine”, a declarat Vasil Toncev, director al agenţiei Sova Harris, care a efectuat sondajul în prima săptămână din luna septembrie.


Citește și : Olanda a expluzat patru agenţi de spionaj ruşi

”Însă înseamnă că persoanele respective se gândesc la această posibilitate şi un număr potenţial semnificativ dintre ei ar putea face acest pas”, a afirmat Toncev într-o conferinţă de presă.

Obţinerea unui salariu mai mare este principalul motiv pentru 95 % dintre persoanele care iau în calcul varianta de a pleca la muncă în străinătate, a precizat el.

Trei sferturi dintre cei care caută un loc de muncă în străinătate spun că nu ar face aceasta dacă ar primi un salariu în Bulgaria între 1.000 leva şi 3.000 de leva (590-1.770 de dolari), potrivit sondajului. Doar 1 % au afirmat că nu salariul este cel care îi determină să rămânî în Bulgaria.

Citește și : Migranți: Marocul cere Europei „să îşi actualizeze viziunea asupra Africii”

Potrivit Institutului Naţional de Statistică din Bulgaria, în cel de-al doilea trimestru din 2018, salariul mediu lunar în ţară a fost de 1.124 de leva, variind de la 2.663 de leva, în domeniul informatic şi comunicaţii, la 697 de leva în sectorul hotelier şi restaurante.