DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Travellers from Russia cross the border to Georgia at the Zemo Larsi/Verkhny Lars station, Georgia September 26, 2022. REUTERS/Irakli Gedenidze/File Photo

Autorităţile ruse au oprit peste 180 de bărbaţi care încercau să treacă graniţa în Georgia pentru a scăpa de mobilizarea ordonată recent de preşedintele Vladimir Putin, a informat duminică agenţia de presă Interfax, informează dpa, potrivit agerpres.

Bărbaţii au primit o înştiinţare direct la punctul de trecere a frontierei Verhni Lars, se arată în raport, care citează biroul comisarului forţelor armate din Osetia de Nord – republică autonomă parte a Federaţiei Ruse-, care se învecinează cu Georgia.


Citeşte şi: Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei asupra Taiwanului – Black News

În urmă cu aproximativ zece zile, preşedintele Putin a ordonat mobilizarea a aproximativ 300.000 de rezervişti, care vor fi trimişi să lupte în războiul din Ucraina. Măsura a stârnit panică şi proteste violente în toată ţara.

Zeci de mii de bărbaţi au fugit în ţările vecine, Georgia, Kazahstan şi Kârgâstan, pentru a scăpa de recrutare.

În acest context, Osetia de Nord a anunţat miercuri noi restricţii de intrare.

Citeştte şi: Cum s-a produs busculada în care au murit suporterii pe stadionul din Indonezia – Black News

S-a anunţat, de asemenea, că la graniţă vor fi sporite controalele asupra bărbaţilor care au vârstă de înrolare.

Totodată, ministerul rus al apărării a anunţat că recruţii vor trebui să se antreneze în „zonele din spatele” câmpului de luptă. Anterior, se anunţase că noii recruţi vor fi dislocaţi iniţial în imediata apropiere, dar nu chiar în zona de război.