DISTRIBUIȚI
Al Jazeera

Ministerul Apărării de la Ankara a transmis că, de la începutul operațiunii „Izvorul Păcii”, forțele turce au bombardat 181 de poziții controlate de milițiile kurde în nordul Siriei, relatează Anadolu, agenția oficială de știri din Turcia, potrivit mediafax.

Administrația de la Ankara a comunicat Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite că operațiunea militară în nordul Siriei va fi „proporțională, măsurată și responsabilă”.


Citește și : Reacţii internaționale la ofensiva Turciei în nordul Siriei

La cererea Marii Britanii, Franței, Germaniei, Belgiei și Poloniei, Consiliul urmează să discute joi despre situația din Siria.

Organizația non-guvernamentală Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis că cel puțin opt civili și șapte insurgenți kurzi au decedat în urma operațiunii declanșate de Turcia în nordul Siriei, informează agenția The Associated Press.

Lupte intense între forțele kurde și cele turce s-au înregistrat miercuri seară în districtele Al Khalilia și Tannura, aflate la vest de orașul Qamishli, centrul administrativ al autoproclamatei regiuni autonome kurde din nordul Siriei, a transmis postul Al Mayadeen TV, potrivit agenției Tass.

Artileria turcă a efectuat bombardamente în la periferiile orașului Qamishli.

Postul Al Hadath TV a relatat că populația civilă din mai multe localități de la frontieră și-au părăsit casele din cauza luptelor.

Trupele turce și insurgenții sirieni susținuți de Ankara au luat cu asalt mai multe zone controlate de milițiile kurde siriene, inițiind miercuri faza terestră a operațiunii militare în nordul Siriei, acțiune ce ar putea transforma războiul civil sirian.

Citește și : Suspectul atacului antisemit asupra unei sinagogi din Halle a fost arestat