DISTRIBUIȚI

Poliţia britanică a anunţat că a arestat peste 150 de persoane la protestul împotriva lockdown-ului care a avut loc sâmbătă, transmite DPA, în timp ce Reuters relatează că ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a atras atenţia duminică asupra riscului unui al treilea val de infectări cu coronavirus dacă nu va exista o abordare corespunzătoare privind restricţiile în următoarele săptămâni, potrivit agerpres.  

Arestările au fost făcute pentru că protestatarii fie nu au respectat reglementările sanitare introduse pentru a preveni răspândirea coronavirusului, fie au atacat forţele de ordine, conform poliţiei.


Citește și : Negociatorii UE şi Regatului Unit pentru Brexit au reluat discuţiile în persoană

Conform regulilor actuale, locuitorii din Anglia nu pot să iasă din casă decât pentru a merge la muncă şi la cumpărături şi pentru a avea grijă de rude.

Demonstraţiile nu se numără printre excepţiile permise. Participanţii la protest au mărşăluit sâmbătă prin centrul Londrei, majoritatea fără a respecta regulile de distanţare socială sau fără a purta măşti.

Mulţi aveau pancarte şi bannere pe care se putea citi ‘Nu ne mai controlaţi’ şi ‘Fără lockdown’.

Duminică, ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a atras atenţia asupra riscului unui al treilea val de infectări cu coronavirus dacă nu va exista o abordare corespunzătoare privind restricţiile în următoarea săptămâni.

Citește și : Zeci de arestări în timpul unui protest împotriva restricţiilor la Londra

„Există acest risc dacă nu găsim un echilibru”, a spus el la BBC ca răspuns la o întrebare despre un posibil al treilea val de cazuri în ianuarie şi februarie.

El a mai declarat că guvernul face tot posibilul pentru a evita un nou lockdown naţional.