DISTRIBUIȚI
Twitter

Peste 130 de persoane au fost rănite şi mai mult de 50.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele după seismul cu magnitudinea de 7,2 produs duminică în estul Indoneziei, a anunţat joi Agus Wibowo, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Naţionale pentru Gestionarea Dezastrelor (BNPB), citat de Xinhua, potrivit agerpres.

Oficialul indonezian a afirmat că 34 de persoane au suferit răni grave, în timp ce alte 97 au fost rănite uşor.


Citește și : Margaritis Schinas, desemnat pentru postul de reprezentant al Greciei în Comisia Europeană

Persoanele rănite şi cele evacuate sunt locuitori ai districtului Halmahera Selatan din provincia Molucele de Nord, a precizat Agus Wibowo.

„Numărul persoanelor evacuate a crescut semnificativ, aproximativ 54.000 de oameni au fost adăpostiţi în centre pentru sinistraţi”, între care şi clădiri guvernamentale, moschei şi corturi, a declarat el pentru Xinhua.

Bilanţul sinistraţilor a crescut după ce personalul Autorităţii Naţionale pentru Gestionarea Dezastrelor a reuşit să ajungă în majoritatea zonelor afectate de cutremur şi să strângă date, a spus el.

Cu o zi înainte, agenţia a raportat că numărul persoanelor evacuate este de aproape 3.000.

Seismul a distrus aproape 1.000 de locuinţe în districtul Halmahera Selatan.

Citește și : Atac cu mașină-capcană în apropiere de sediul poliției din orașul afgan Kandahar

Cutremurul a lovit provincia indoneziană Molucele de Nord, având epicentrul localizat la 62 kilometri nord-est de Labuha, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit Agenţiei de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică (BMKG).

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice – indo-pacifică, australiană şi euroasiatică – într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume.