DISTRIBUIȚI
Twitter

Poliţia marocană a anunţat miercuri că a confiscat 12,8 tone de răşină de canabis găsite la bordul unui camion cu plăcuţe false de înmatriculare, în regiunea Nador din nord-estul ţării, captura fiind una dintre cele mai importante ale anului, transmite AFP, potrivit agerpres.

Operaţiunea a condus la arestarea a trei suspecţi ‘cu antecedente judiciare’ şi la confiscarea de arme albe, a indicat Direcţia generală de siguranţă naţională (DGSN), într-un comunicat.


Citește și : Ciclonul Vayu creşte în intensitate şi se apropie de coastele vestice ale Indiei

Unul din suspecţi era dat în urmărire la nivel naţional pentru ‘organizarea unor operaţiuni de imigraţie ilegală şi de trafic de persoane’.

Comunicatul mai precizează că a fost deschisă o anchetă pentru ‘arestarea tuturor persoanelor implicate în acest important trafic de stupefiante’.

Potrivit Biroului ONU pentru Controlul Drogurilor şi Prevenirea Criminalităţii (ODCCP), Marocul este unul din cei mai mari producători şi exportatori de răşină de canabis.

În 2018, poliţia marocană a confiscat 52 de tone de răşină de canabis, 1,65 tone de cocaină şi 1,3 milioane de ‘comprimate psihotrope halucinogene şi de ecstasy’, conform unui bilanţ oficial.

Citește și : Metroul din Paris renunţă treptat la tichetele din hârtie în favoarea cardurilor electronice