DISTRIBUIȚI
Forbes

Două state estice australiene se confruntă cu peste o sută de incendii de vegetaţie care au distrus mai mult de 20 de gospodării, iar pompierii se luptă cu flăcările amplificate de vântul puternic, informează Reuters, scrie news.ro .

Queensland şi New South Wales sunt afectate sâmbătă de incendii. Biroul naţional de meteorologie a anunţat că seceta va continua.


Citește și : Roiuri record de muşte în oraşul pakistanez Karachi după trecerea musonului (FOTO)

În statul Queensland, aflat în nord-est, prim-ministrul Annastacia Palaszczuk a spus că 51 de focare erau active sâmbătă şi că 17 case au fost distruse, iar riscul a rămas unul ridicat deşi temperaturile au mai scăzut.

În New South Wales, cel mai populat stat australian, peste 65 de focare erau active sâmbătă, iar Rural Fire Service a emis o avertizare privind trei dintre ele.

„Peste 500 de pompieri continuă să protejeze casele şi muncesc să controleze focul în condiţii dificile”, a transmis RFS.

Citește și : Iranul anunţă că va folosi centrifuge mai moderne şi mai performante pentru îmbogăţirea uraniului

Prima săptămână de primăvară din Australia nu este de obicei o perioadă în care există un risc mare de incendii, însă coasta de este a înregistrat în ultimii doi ani cantităţi reduse de ploaie, sub medie, astfel că seceta a afectat regiuni mari.