DISTRIBUIȚI
South West Londoner

Peste 100 de militanţi pentru mediu au fost arestaţi de poliţia britanică după ce au blocat străzi din centrul Londrei, în cadrul unei acţiuni de protest ce se doreşte să continue până la 29 aprilie, relatează marţi BBC şi Press Association, potrivit agerpres.

Poliţia le-a cerut militanţilor mişcării Extiction Rebellion să-şi limiteze protestul la zona monumentului Marble Arch, în urma problemelor create luni în traficul londonez.


Citește și: Emmanuel Macron promite reconstrucția catedralei Notre-Dame – VIDEO

Totuşi, peste noapte militanţii au încercat să instaleze noi baricade la podul Waterloo, în Piaţa Parlamentului şi în intersecţia Oxford Circus.

Dintre cele 113 persoane arestate – în cea mai mare parte pentru tulburarea ordinii publice -, cinci sunt bănuite că au participat luni la vandalizarea sediului companiei petroliere Shell, de pe artera londoneză Belvedere.

Citește și: Bernie Sanders, candidat pentru Casa Albă și critic virulent al bogaților americani, a devenit el însuși milionar

Mişcarea Extinction Rebellion cere guvernului să ia măsuri pentru reducerea la zero a emisiilor de carbon până în 2025 şi a anunţat că vrea să „blocheze Londra” până pe 29 aprilie, printr-o serie de manifestaţii de protest. Pentru marţi, militanţii au cerut „întăriri” pentru blocarea podului Waterloo, iar în piaţa Parlamentului sunt prevăzute discursuri consacrate metodelor de a contracara schimbările climatice.

Potrivit organizatorilor, luni au avut loc proteste asemănătoare în peste 80 de oraşe din 33 de ţări.