DISTRIBUIȚI

 Peste 100 de femei au fost ucise în Italia în acest an, aproape jumătate dintre ele fiind omorâte de partener sau de fostul partener, a anunțat poliția italiană , informează mediafax.

Raportul poliției a fost publicat vineri pentru a marca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Documentul prezintă și detalii despre agresiunile care au dus la moartea a 95 de femei între 1 ianuarie și 7 noiembrie.


Citește și : Președinta Ungariei se va deplasa la Kiev pentru a se întâlni cu Zelenski (surse)

Printre victime se numără Carol, în vârstă de 27 de ani, care a fost ucisă de fostul ei iubit cu un ciocan. Ulterior criminalul a aruncat corpul dezmembrat de pe o stâncă. Pe listă mai sunt Elisabetta, în vârstă de 40 de ani, care a murit după ce a fost „înjunghiată de zeci de ori” de soțul ei și Silvana, în vârstă de 74 de ani, al cărei soț a ucis-o în bătaie cu un băț.

Premierul italian Giorgia Meloni a declarat vineri că guvernul său s-a angajat să combată violența de gen.

„Suntem datori față de numeroasele victime”, a spus ea într-o declarație postată pe Facebook.

În Italia, 31,5% dintre femei au suferit o formă de violență fizică sau sexuală, iar 5,4% au fost victime ale unor forme grave de violență sexuală, cum ar fi violul, potrivit Institutului italian de statistică (ISTAT).

Citește și : 15 morţi şi zeci de răniţi în urma bombardamentelor din Herson

Probleme asemănătoare sunt în întreaga lume. Conform unui raport al ONU, 45.000 de femei din întreaga lume au fost ucise anul trecut de partenerii lor sau de alți membri ai familiei. Acest lucru înseamnă că mai mult de cinci femei sau fete au fost ucise în fiecare oră de cineva din propria familie.