DISTRIBUIȚI

Epidemia de COVID-19 a provocat, în mai puţin de patru săptămâni, 110 decese în şapte ţări din Balcanii de Vest, o regiune cu 22 de milioane de locuitori, potrivit unui bilanţ realizat sâmbătă de AFP, potrivit agerpres.

După anunţarea de către autorităţile mai multor ţări a noi decese cauzate de COVID-19, această regiune săracă din sud-estul Europei numără în prezent 110 victime la circa 4.500 de persoane infectate.


Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 în Spania

Serbia, cea mai populată ţară din zonă (7,1 milioane de locuitori), înregistrează în prezent 44 de decese provocate de noul coronavirus – cel mai mare număr din zonă – după recenzarea a 13 morţi în ultimele 48 de ore.

În rest, în regiune noul coronavirus a făcut 21 de victime în Bosnia, 18 în Albania, câte 12 în Macedonia de Nord şi Croaţia, două în Muntenegru şi una în Kosovo.

Primul deces provocat de COVID-19 în Balcanii de Vest a fost anunţat pe 11 martie în Albania, însă în ultimele cinci zile numărul deceselor a urcat de la 50 la 110.

Citește și : Recesiunea provocată de coronavirus va fi ‘mult mai gravă’ decât criza din 2008 (FMI)

Vârful pandemiei este aşteptat în diferite ţări din regiune în circa trei săptămâni.

Afectate de exodul medicilor şi de lipsa de echipamente, ţările din Balcanii de Vest au impus rapid măsuri de izolare, au interzis adunările şi desfăşurarea activităţilor neesenţiale.