DISTRIBUIȚI

Creşterea ritmului de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 a permis Greciei să atingă miercuri două obiective în aceeaşi zi, prin depăşirea a 100.000 de vaccinări în 24 de ore şi a pragului de un milion de persoane care au primit ambele doze de vaccin, informează joi autorităţile sanitare elene, citate de EFE, potrivit agerpres.

În total, 1.037.129 de persoane din Grecia au primit ambele doze ale unor vaccinuri anti-COVID-19, reprezentând 10% din populaţia ţării.


Citeşte şi: Pentagonul se teme de tot ce-i mai rău! Racheta chinezilor se poate prăbuşi într-o zonă populată – Black News

De la începerea campaniei de vaccinare, la sfârşitul lunii decembrie, Grecia a administrat 3.309.788 de doze, iar aproape un sfert din populaţia naţională a primit cel puţin o doză de vaccin.

Accelerarea campaniei de vaccinare s-a făcut simţită miercuri în această ţară, după încheierea sărbătorilor ocazionate de Paştele ortodox şi prin începerea administrării vaccinului în doză unică produs de Janssen, o filială a grupului Johnson & Johnson.

Miercuri, în Grecia au fost vaccinate 108.576 de persoane, mult peste media zilnică de până acum, care era cuprinsă între 50.000 şi 60.000 de persoane vaccinate.

Guvernul elen speră să finalizeze aproximativ 2,5 milioane de vaccinări luna aceasta, graţie sosirii în ţară a unui număr mare de doze, deschiderii mai multor centre de vaccinare şi prelungirii programului zilnic de imunizare, mizând totodată pe o creştere a capacităţii de vaccinare în luna iunie.

Citeşte şi: IFPMA este ‘dezamăgită’ de suspendarea brevetelor pentru vaccinurile anti-COVID-19 – Black News

Ministrul grec al Sănătăţii, Vasilis Kikilias, a calificat drept „încurajatoare” scăderea şi stabilizarea numărului mediu de contagieri la 2.417 săptămâna trecută şi la 1.658 în ultimele şapte zile. Totuşi, în ultima săptămână au fost mai multe zile libere cu ocazia Paştelui ortodox, iar numărul testelor efectuate a fost mai mic.

Grecia a redeschis de luni terasele restaurantelor, care au rămas închise timp de şase luni, şi se pregăteşte să inaugureze oficial sezonul turistic la jumătatea lunii mai.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, Grecia a înregistrat 352.027 de infectări şi 10.764 de decese provocate de noul coronavirus.