DISTRIBUIȚI

Aproximativ 10.600 de persoane sunt încă date dispărute în regiunea Balcanilor din perioada conflictelor din anii ’90, a afirmat marţi preşedintele Comisiei sârbe pentru persoane dispărute, Veljko Odalovici, relatează MIA, conform agerpres.

Timpul nu este un aliat în soluţionarea problemei, a afirmat el, indicând că problema persoanelor dispărute este din ce în ce mai dificil de soluţionat deoarece sunt din ce în ce mai puţine informaţii noi, iar disponibilitatea de a le împărtăşi cu organisme guvernamentale implicate în această acţiune este de asemenea redusă.


‘Această problemă ţine de societate şi de partea umanitară, dar este de asemenea o problemă politică semnificativă, care ar trebui soluţionată pentru stabilizarea regiunii. Sunt aproximativ 10.600 de persoane date dispărute în regiune, cât populaţia unui oraş, şi acesta este un obstacol pentru a începe normalizarea relaţiilor la capacitate deplină. În spatele celor 10.600 de persoane date dispărute se află zeci sau sute de mii de rude ale acestora care sunt direct interesate de soarta lor’, a spus Odalovici.