DISTRIBUIȚI

Peste 1.350 de migranţi şi refugiaţi au ajuns pe insulele greceşti din Marea Egee de vineri până luni dimineaţa, au indicat luni gărzile de coastă din Grecia, transmite AFP, potrivit agerpres.

În acest interval, gărzile de coastă au intervenit pentru salvarea a 658 de persoane, iar alţi 730 de refugiaţi şi migranţi au debarcat pe ţărmurile insulelor greceşti din Egee.


Vezi şi: ATAC armat în curtea casei! 4 morţi şi 6 răniţi în California – VIDEO

Peste 32.000 de oameni trăiesc în momentul de faţă în condiţii mizerabile în cele cinci aşa-zise „hot-spot”, tabere unde se face înregistrarea noilor veniţi, a căror capacitate teoretică este de doar 6.200.

La începutul lunii trecute, guvernul grec a anunţat transferul progresiv a 20.000 de persoane din insulele greceşti către continent, până la finele lui decembrie, pentru a reduce supraaglomerarea taberelor de migranţi.

Luni, 179 de solicitanţi de azil au debarcat în portul Pireu, lângă Atena, în vederea „relocalizării” lor în alte centre din ţară.

Citeşte şi: Michael Bloomberg a ajuns la momentul pocăinţei: ‘Îmi cer iertare!’

Sosirea migranţilor în Grecia continentală stârneşte deocamdată reacţii ostile, în mai multe oraşe fiind organizate manifestaţii anti-imigraţie. Şi Reţeaua de înregistrare a incidentelor de violenţă rasistă RVRN şi-a exprimat luni preocuparea faţă de „înmulţirea incidentelor rasiste şi xenofobe” faţă de migranţi, în procesul de transferare a acestora în Grecia continentală.

Sâmbătă, organizaţia Medici Fără Frontiere a confirmat decesul prin deshidratare al unui bebeluş de 9 luni, în tabăra de refugiaţi Moria, din insula Lesbos. O refugiată afgană a murit într-un incendiu în aceeaşi tabără la sfârşitul lui septembrie.