DISTRIBUIȚI

Peste 1.100 de medici din Germania s-au oferit voluntari pentru a se deplasa în Ucraina sau în ţările vecine, potrivit Asociaţiei medicale germane, relatează dpa, potrivit agerpres.

„Numărul arată cât de mare este solidaritatea profesiei medicale cu oamenii din Ucraina. Până la urmă o misiune acolo îţi poate ameninţa viaţa”, a declarat Klaus Reinhardt, preşedintele asociaţiei, pentru grupul media Redaktionsnetzwerk Deutschland.


Citeşte şi: Ruşii au reluat bombardarea Mariupolului – Black News

În urma unui apel lansat de organizaţia profesională, medicii s-au înregistrat pe un portal online pentru a ajuta la tratarea celor bolnavi sau răniţi în război.

Potrivit lui Reinhardt, asociaţia este în discuţii cu Ministerul de Externe German, Ministerul Sănătăţii, ambasadele Ucrainei şi ale statelor vecine pentru a stabili unde pot fi trimişi medicii.

„Imediat ce guvernul ne anunţă despre nevoia unei desfăşurări în cadrul misiunilor umanitare internaţionale, putem furniza suficienţi medici”, a spus Klaus Reinhardt.

Citeşte şi: Stat Islamic promite răzbunarea morţii liderului său şi îndeamnă la noi atacuri teroriste în Europa – Black News

„Facem tot posibilul pentru a plasa aceşti medici unde pot ajuta fără a se pune în pericol în mod iresponsabil”, a scris pe Twitter ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach.

În plus, a adăugat el, cei răniţi şi bolnavi sunt transportaţi cu avionul în Germania şi alte state UE unde beneficiază de îngrijiri medicale.