DISTRIBUIȚI
dpa

Peste 1.000 de persoane s-au întors voluntar din Germania în Siria din 2017 cu sprijin din partea guvernului de la Berlin, a precizat Ministerul de Interne german pentru DPA, scrie agerpres.

Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) a plătit în total 199 de drumuri înapoi în Siria în 2017, 466 în 2018 şi 347 în 2019, conform ministerului.


Citește și : Protestele antirasism de la Paris, perturbate de militanţi de extremă-dreapta

Numărul real al întoarcerilor voluntare în Siria este foarte probabil mai mare, deoarece nu au fost înaintate aplicaţii din partea tuturor landurilor pentru refinanţarea călătoriilor, a precizat ministerul.

Din cauza „situaţiei de securitate care continuă să fie dificilă”, întoarcerea voluntară în Siria nu este promovată în prezent, conform unei pagini de informare despre aceste programe a guvernului federal.

Siria este răvăşită de un război civil sângeros din 2011. Germania nu a mai expulzat persoane în Siria din 2012.

Autorităţile federale şi regionale din Germania finanţează întoarcerea în ţara de origine de peste 40 de ani.

În afară de costurile şi granturile de călătorie, se oferă de asemenea bani şi pentru ca cei întorşi să îşi refacă vieţile.

Citește și : Oficiali ucraineni anunţă că s-a oferit mită în dosarul Burisma, dar neagă legătura cu Hunter Biden

Există mai multe programate care au ca scop să ofere sprijin organizaţional şi financiar pentru persoanele care se întorc în ţara lor de origine.

Aproape 630.000 de sirieni au aplicat pentru azil în Germania de la începutul războiului civil, cei mai mulţi reuşind să obţină protecţie.