DISTRIBUIȚI

Autoritățile din Franța au decis construirea unui zid de-a lungul graniței cu Belgia pentru a împiedica răspândirea pestei porcine, virus care poate pune în pericol cea mai mare industrie porcină din Europa, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Autoritățile franceze au intrat în alertă după ce virusul a fost detectat la mai mulți porci mistreți din Belgia luna trecută, la doar câțiva kilometri de granița comună.


Citește și : Cehia: Partidul Democrat Civic a obţinut cele mai multe voturi în al doilea tur al alegerilor pentru Senat

Oficialii belgieni au decis tăierea a mii de porci din zona contaminată, pentru a împiedica virusul să ajungă la fermele locale. În pofida eforturilor depuse, Coreea de Sud și China au pus embargou pe exporturile de carne de porc provenite din Belgia, în contextul în care cele două țări se confruntă deja cu o epidemie.

În încercarea de a opri răspândirea virusului, autoritățile din Franța au interzis vânătoarea în zona de graniță, iar oficialii din regiunea Meurthe-et-Moselle au început sâmbătă amplasarea gardurilor.

Conform proiectului, gardul va acoperi o parte a graniței comune, iar în zonele în care nu va putea fi instalat vor fi impuse alte metode de împiedicare a trecerii, a transmis Patrick Massenet, directorul federației de vânătoare dn Meurthe-et-Moselle.

Autoritățile se așteaptă ca amplasarea gardurilor să dureze aproximativ o săptămână.

Citește și : Germania: ‘Naziştii nu îşi au locul’ în AfD, afirmă liderul formațiunii

Minnisterul Agriculturii din Franța a transmis că detaliile finale ale proiectului nu au fost încă stabilite, deoarece se așteaptă rezultatele studiului de fezabilite și se dorește colaborarea cu autoritățile belgiene și cu Uniunea Europeană.