DISTRIBUIȚI
Fanatik

Ştirile referitoare la exploziile care s-au produs la turnurile de comunicaţii din regiunea separatistă moldoveană Transnistria reprezintă un motiv de ”îngrijorare serioasă”, iar ”Moscova urmăreşte îndeaproape evenimentele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Reuters, scrie news.ro

Consiliul de Securitate al Transnistriei a introdus cod roşu de alertă teroristă timp de 15 zile şi a anunţat că vor fi înfiinţate puncte de control la intrarea în oraşele din regiune.


Citește și : Suedia şi Finlanda au convenit să depună simultan cereri de aderare la NATO

În plus, toate vehiculele care intră noaptea în oraş vor fi verificate, iar pe timpul zilei vor fi percheziţionate aleatoriu, se mai precizează în comunicat.

Ministerul de Interne din regiunea separatistă moldoveană Transnistria a anunţat că au avut loc explozii la două turnuri de comunicaţii, marţi dimineaţă, în localitatea Maiak din regiunea Grigoriopol, relatează deschide.md şi CNN.

”La primele ore ale zilei de 26 aprilie au avut loc două explozii în satul Mayak, raionul Grigoriopol: prima la ora 6:40 (ora locală) şi a doua la 7:05”, se arată în comunicatul Ministerului de Interne, potrivit CNN.

Citește și : Premierul Poloniei confirmă livrarea de tancuri Ucrainei

Nu au fost raportate victime. La faţa locului a fost trimis un grup de genişti.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate al ţării, marţi, la ora locală 13.00.