DISTRIBUIȚI
Twitter

Circa 5.000 de persoane au manifestat miercuri seara la Lima împotriva noului preşedinte peruan Manuel Merino, în timp ce în mai multe cartiere ale oraşului se auzeau „cacerolazos”, concerte cu cratiţe, în semn de protest, informează joi AFP, potrivit agerpres.

Purtând pancarte care contestau legitimitatea noului preşedinte, manifestanţii, tineri în marea lor majoritate, au defilat pe străzile din centrul istoric al Limei şi în cartierul rezidenţial Miraflores, străduindu-se să menţină distanţa de un metru, în contextul pandemiei.


Citeşte şi: Preşedintele Ucrainei, INTERNAT în spital cu coronavirus

La orele locale 20:00 (01:00 GMT joi), zgomotul cratiţelor s-a făcut auzit în mai multe cartiere ale oraşului.

Această a doua zi de manifestaţii a surprins, în măsura în care o zi naţională de proteste era convocată pentru joi.

Noul premier, conservatorul Antero Flores-Araoz, a promis la rândul său miercuri, pe contul său de Twitter, că va relansa economia, puternic afectată din cauza epidemiei de coronavirus, şi că va lupta împotriva acesteia din urmă pentru a le reda „liniştea” locuitorilor Peru.

Preşedintele parlamentului peruan, Manuel Merino, a preluat marţi funcţia de preşedinte al ţării, la o zi după destituirea de către acelaşi parlament a fostului preşedinte Martin Vizcarra, care a pus sub semnul întrebării „legitimitatea” succesorului său.

Vezi şi: Un bărbat a fost ARESTAT după ce a intrat cu maşina într-o secţie de poliţie din Londra (VIDEO)

Parlamentul din Peru l-a demis luni pe preşedintele Republicii Martin Vizcarra pentru ”incapacitate morală”, în urma unei a doua proceduri de destituire în mai puţin de două luni pentru presupusă luare de mită pe care ar fi primit-o în 2014 când era guvernator.

Marţi, pe străzile din centrul istoric al Limei, de lângă parlament, circa 600 de poliţişti au dispersat cu gaze lacrimogene grupuri de manifestanţi ostili procedurii de destituire, aprobată luni de 105 parlamentari din 130.