DISTRIBUIȚI
Financial Times

Autorităţile sanitare din Peru vor începe vaccinarea împotriva noului coronavirus pentru adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani în luna noiembrie, a informat luni ministrul peruan al Sănătăţii, Hernando Cevallos, citat de EFE, potrivit agerpres.

„De luna viitoare vom începe vaccinarea celor mici, deoarece s-a dovedit că nu există nicio problemă cu vaccinul (anti-COVID-19), indiferent de marcă”, a precizat ministrul Cevallos.


Citeşte şi: Ferma fabricilor de boli: modul în care producția industrială de pui hrăneşte următoarea pandemie – Black News

Hernando Cevallos, care a coordonat aducerea în ţară a unui lot cu 702.000 de doze de vaccin Pfizer, a anunţat că în următoarele zile va sosi un nou lot de 328.770 de doze, care vor fi livrate de acelaşi producător.

Potrivit ministrului peruan, 75% din populaţia de peste 50 de ani este vaccinată cu schemă completă, iar autorităţile centrale speră să atingă ţinta de vaccinare de 80% înainte de sfârşitul anului.

„Este o provocare dificilă, deoarece trebuie să ajungem în locurile cele mai izolate din munţi şi din junglă, dar vom reuşi”, a spus el.

Hernando Cevallos a precizat că 90% dintre persoanele internate în prezent la terapie intensivă (ATI) nu au primit ambele doze de vaccin, motiv pentru care a cerut rezidenţilor peruani de peste 18 ani să se prezinte la centrele de vaccinare.

Citeşte şi: Letonia intră în LOCKDOWN! Rata infectărilor este în creştere – Black News

Potrivit celui mai recent raport al Guvernului peruan, în întreaga ţară au fost administrate peste 32 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 Pfizer, Sinopharm şi AstraZeneca, în timp ce 14,1 milioane de persoane au primit deja ambele doze, reprezentând 50% din populaţia eligibilă pentru vaccinare.

Autorităţile sanitare din Peru au infirmat, de asemenea, că în ultimele 24 de ore a fost confirmate 146 noi cazuri de COVID-19 şi 12 decese, în timp ce 3.245 de persoane sunt în prezent internate, dintre care 971 în secţii de terapie intensivă.