DISTRIBUIȚI
captura YouTube

Mai multe personaje din serialul „Game of Thrones”, inclusiv Jon Snow şi Arya Stark, apar într-o nouă serie de timbre emise de Poşta Regală din Marea Britanie (Royal Mail), informează bbc.com.

Această colecţie – ce cuprinde 15 timbre – doreşte să omagieze contribuţia britanicilor la succesul celebrului serial TV, realizat pe baza cărţilor scrise de romancierul american George R.R. Martin, conform agerpres .


Serialul „Game of Thrones”, o producţie originală a postului american HBO, a fost filmat în mare parte în Irlanda de Nord cu o distribuţie majoritar britanică şi irlandeză.

Citește și : Palestinian inculpat în Israel pentru spionaj în favoarea Iranului

Daenerys Targaryen, Jon Snow şi Arya Stark se numără printre cele 10 personaje din „Game of Thrones” incluse în această serie de timbre, care vor fi puse în vânzare la sfârşitul lunii ianuarie.

Cele trei personaje sunt interpretate de actorii britanici Emilia Clarke, Kit Harington şi Maisie Williams.

Seria include şi timbre cu alţi actori britanici din acelaşi serial, precum Lena Headey (Cersei Lannister), Sophie Turner (Sansa Stark) şi Charles Dance (Tywin Lannister).

Alte personaje importante din „Games of Thrones” care sunt interpretate de vedete britanice şi care apar în această serie specială de timbre sunt Eddard Stark (Sean Bean) şi Olenna Tyrell (Diana Rigg).

Două personaje sunt interpretate de actori străini – Tyrion Lannister (jucat de americanul Peter Dinklage) şi Jaime Lannister (interpretat de danezul Nikolaj Coster-Waldau).

Seria este completată de cinci timbre care portretizează alte personaje din „Game of Thrones”: Night King şi armata lui de White Walkers, uriaşi, lupi străvechi, dragoni şi Tronul de Fier.

Lansarea acestei colecţii de timbre se va produce înainte de cel de-al optulea sezon – care va fi şi ultimul – al îndrăgitului serial TV, aflat în prezent în etapa de producţie şi care va fi difuzat cel mai probabil în 2019.

Fanii pot să cumpere aceste timbre de la filialele Royal Mail din Marea Britanie începând de pe 23 ianuarie sau telefonând la serviciul pentru clienţi din cadrul Poştei britanice.

De asemenea, ei pot să le achiziţioneze în sistem de precomandă pe site-ul Royal Mail.

În 2015, Royal Mail a marcat împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea programului ei de timbre speciale prin lansarea unui site oficial în care sunt prezentate toate cele 2.663 de timbre puse în circulaţie de-a lungul anilor în cadrul acestui proiect.

Aceste serii speciale s-au inspirat adeseori din artă, cultură şi entertainment – inclusiv din popularele francize „Star Wars” şi „Harry Potter”.