DISTRIBUIȚI

Autorităţile sanitare din provincia chineză Sichuan (sud-vest) le vor permite persoanelor necăsătorite să se bucure de beneficiile acordate cuplurilor căsătorite, în cel mai recent demers al autorităţilor de a limita scăderea ratei natalităţii în regiunea respectivă, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul de la Beijing a decis că doar femeile căsătorite au permisiunea legală de a da naştere, însă în condiţiile declinului masiv al ratei natalităţii şi al căsătoriilor în ultimii ani autorităţile locale au adaptat o regulă din 2019 pentru a o extinde şi la persoanele singure care doresc să aibă copii.


Citeşte şi: Aniversare înecată într-o baie sânge în Africa de Sud (VIDEO)! Opt oameni au murit! – Black News

Astfel, începând de la 15 februarie, cuplurile căsătorite şi orice indivizi care doresc copii vor avea permisiunea de a se înregistra în a cincea cea mai populată provincie din China, fără a exista un plafon privind numărul de copii pentru care se pot înregistra.

Măsura vizează ”promovarea echilibrată şi pe termen lung a dezvoltării populaţiei”, a explicat comisia pentru sănătate din provincia Sichuan.

Până acum, comisia autorizase înregistrarea, la autorităţile locale, doar în cazul cuplurilor căsătorite care doreau să aibă cel mult doi copii.

Pentru prima dată în ultimele şase decenii, populaţia Chinei a scăzut în 2022 comparativ cu anul precedent.

Sistemul naţional de înregistrare a cuplurilor la autorităţile locale asigură alocaţia de maternitate pentru a acoperi cheltuielile medicale, permiţându-le femeilor căsătorite să îşi păstreze salariul în timpul concediului de maternitate.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în regiunea uigurilor din China – Black News

Aceste beneficii vor fi acum extinse la femeile şi bărbaţii singuri din Sichuan. Peste 21% din populaţia acesteia are peste 60 de ani, potrivit datelor guvernamentale.

Multe din problemele demografice cu care se confruntă China în prezent îşi au originile în ‘politica unui singur copil’, impusă de guvernul de la Beijing în perioada 1980 – 2015.