DISTRIBUIȚI

Deşi oraşul australian Perth este renumit pentru prezenţa rechinilor în largul plajelor sale, joi, un bărbat a fost atacat de rechin în timp ce înota în Swan River, care traversează oraşul, primul incident de acest fel produs în apele râului din 1969, informează Reuters, potrivit agerpres.

Bărbatul a fost atacat cel mai probabil de un rechin-taur, cu o lungime de 2-3 metri, în timpul dimineţii, pe când se afla în apropiere de rezervaţia Blackwall Reach din Perth, potrivit autorităţilor.


Citește și: Aproape 39.000 de spanioli s-au infectat cu coronavirus în ultimele 24 de ore

”A curs destul de mult sânge în apă, iar muşcătura… a fost exact în partea de sus a coapsei”, a declarat pentru Nine News Kieron Hayter, un caiacist din localitate, care l-a ajutat pe bărbat să ajungă la mal. ”A fost o muşcătură destul de mare”.

Persoana rănită a fost transportată la Spitalul Regal din Perth (RPH) în stare gravă, a declarat pentru Reuters o purtătoare de cuvânt a serviciului local de ambulanţă. Potrivit relatărilor din presa locală, bărbatul, care are în jur de 50 de ani, e într-o stare stabilă.

RPH nu a dat imediat curs unei solicitări pentru informaţii suplimentare.

Oraşul Perth, din vestul Australiei, şi regiunile sale de coastă sunt renumite pentru prezenţa rechinilor albi şi s-a confruntat cu mai multe atacuri de-a lungul timpului. În ultimele săptămâni, câteva plaje au fost închise din cauza apariţiei mai dese a rechinilor.

Citește și: Este IMPOSIBIL ca Trump să fie judecat înainte de plecarea sa de la Casa Albă

Atacurile produse în apele Swan River, care se varsă în Oceanul Indian prin portul Fremantle, la sud de Perth, sunt rare. Cel mai recent a avut loc în 1969, iar un deces asociat atacului rechinilor nu a mai fost raportat din 1923, când un alt înotător a fost muşcat de picioare.

Zona din Swan River unde s-a produs atacul a fost închisă pentru public până vineri, a precizat Departamentul de Industrii Primare şi Dezvoltare Regională (DPIRD) într-o declaraţie transmisă prin intermediul e-mailului.