DISTRIBUIȚI
The Bubble

Poliţia argentiniană a declanşat joi percheziţii la reşedinţele fostei preşedinte Cristina Kirchner, la ordinul unui judecător care o suspectează că este responsabilă de un sistem de corupţie din timpul preşedinţiei sale, între 2007 şi 2015, relatează AFP, potrivit agerpres.

În jur de 20 de poliţişti au intrat joi într-un imobil dintr-un cartier de lux din Buenos Aires, sub privirile a zeci de jurnalişti. Un cordon de securitate bloca accesul în clădire.


Citește și : Patru morți într-un atac comis asupra unui punct de control în vestul Libiei

Judecătorul Claudio Bonadio a ordonat percheziţiile în cadrul scandalului ‘Caietelor corupţiei’, care a dezvăluit plata unor sume de bani administraţiei Kirchner de către companii de construcţii şi lucrări publice.

Miercuri seară, Senatul a ridicat parţial imunitatea Cristinei Kirchner, acum membră a acestei camere legislative, autorizând percheziţiile.

Avocatul său a denunţat un ‘show mediatic’.

Cazul ‘Caietelor corupţiei’ a ieşit la iveală pe 1 august, când a fost publicat conţinutul mai multor caiete în care Oscar Centeno, şoferul ministrului adjunct al planificării (lucrărilor publice), Roberto Baratta, nota cu meticulozitate data, ora şi locul remiterii banilor.

Citește și : Londra are în vedere o aliniere temporară la unele reguli ale UE în cazul ”improbabil” al absenţei unui acord privind Brexit-ul

Sumele date ca mită de firme de construcţii şi lucrări publice erau aduse la domiciliile unor miniştri ai guvernului Kirchner, într-un apartament al cuplului Kirchner sau la reşedinţa prezidenţială de la Olivos, în apropiere de Buenos Aires.