DISTRIBUIȚI

Un membru al forţelor speciale germane a fost rănit miercuri prin împuşcare în timpul unor percheziţii la 20 de adrese în Germania şi Elveţia în cadrul unei anchete legate de mişcarea de extremă dreapta Cetăţenii Reich-ului (Reichsbuerger), a anunţat miercuri ministrul justiţiei german Marco Buschmann, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Incidentul a avut loc la Reutlingen, în landul Baden-Württemberg. Potrivit informaţiilor agenţiei dpa, poliţistul rănit se află în stare stabilă.


Citeşte şi: 19 funcţionari venezueleni au fost arestaţi într-o ‘cruciadă’ anticorupţie – Black News

O persoană a fost arestată sub suspiciunea de tentativă de omor, au declarat procurorii, precizând că nu au fost operate alte reţineri.

Percheziţiile au urmat după raidurile din decembrie împotriva unei presupuse reţele a Reichsbuerger, în care poliţia germană a arestat 23 de persone.

Mişcarea Reichsbuerger nu recunoaşte Germania de azi ca stat legitim.

‘Procurorii federali au percheziţionat 20 de proprietăţi astăzi. Măsura are legătură cu scena Reichsbuerger. Un poliţist a fost împuşcat’, a scris ministrul Buschmann pe Twitter.

Citeşte şi: Zelenski salută discuţiile ‘productive’ cu premierul japonez – Black News

‘Aceasta arată cât de periculoase sunt misiunile. Este datoria autorităţilor să dezarmeze Reichsbuerger’, a adăugat el.

Potrivit postului ARD, suspecţii recenţi sunt din Bavaria, nordul Saxoniei Inferioare şi estul Saxoniei, iar printre ei se află poliţişti şi soldaţi. Ei sunt suspectaţi că ar fi format reţele ostile statului german, a mai transmis ARD.