DISTRIBUIȚI
youtube

Turcia a apreciat că planul de pace propus de preşedintele american, Donald Trump, pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian este „născut mort”, considerând că este un „plan de ocupaţie” destinat să distrugă orice speranţă în soluţia cu două state, notează AFP, potrivit agerpres.

„Pretinsul plan de pace al Statelor Unite este născut mort”, a declarat ministerul turc de externe într-un comunicat. „Este un plan de ocupaţie urmărind să ucidă o soluţie cu două state şi să obţină prin forţă teritorii palestiniene, a adăugat el.


Citește și : UE a plasat alte şapte persoane pe lista de sancţiuni în legătură cu anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea

„Poporul palestinian şi pământul său nu pot fi cumpărate”, se mai afirmă în document. „Nu vom accepta nimic care să legitimeze ocupaţia israeliană şi persecuţiile. Îi vom sprijini întotdeauna pe fraţii noştri palestinieni”, potrivit comunicatului.

„Nu va fi niciodată pace în Orientul Mijlociu fără să fie pus capăt politicii de ocupaţie”, a adăugat ministerul turc de externe. „Nu vom sprijini niciodată niciun plan care nu va fi acceptat de palestinieni”, a menţionat diplomaţia de la Ankara.

Citește și : Regatul Unit trebuie să reducă salariul minim pentru străini după Brexit (experţi)

Marţi seară, mulţimea adunată în apropierea consulatului SUA la Istanbul a scandat „Jos Israelul! Jos America!”.