DISTRIBUIȚI
stripes.com

Pentagonul a reconfirmat vineri un mega-contract convenit cu Microsoft pentru servicii cloud, contestat în justiţie de luni de zile, transmite CNBC, scrie news.ro .

Acordul JEDI, sau Joint Enterprise Defense Infrastructure, a devenit unul dintre cele mai contestate contracte atribuite de Departamentul Apărării. Contractul este destinat modernizării colosalei infrastructuri IT a Pentagonului şi ar putea valora până la 10 miliarde de dolari pentru serviciile prestate pe parcursul a 10 ani.


Citește și : Bolivia sesizează CPI împotriva fostului preşedinte Evo Morales

„Departamentul a finalizat reevaluarea sa cuprinzătoare a propunerilor JEDI Cloud şi a stabilit că oferta Microsoft continuă să ofere cea mai bună valoare pentru guvern”, a anunţat Pentagonul într-un comunicat.

”Contractul JEDI Cloud este un contract cu preţ fix, livrare pe termen nedeterminat / cantitate nedeterminată, care va pune la dispoziţia Departamentului Apărării o gamă completă de servicii de cloud computing. În timp ce executarea contractului nu va începe imediat din cauza ordinului preliminar de blocare emis de o curte federală pentru litigii pe 13 februarie 2020, departamentul este dornic să înceapă să ofere această capacitate bărbaţilor şi femeilor noastre în uniformă. ”

Citește și : Indonezia renunţă la o pedeapsă macabră: Cei prinşi fără mască, băgaţi direct în sicriu!

Microsoft a obţinut contractul de cloud computing pe 25 octombrie 2019. În noiembrie, Amazon Web Services, divizia de cloud computing Amazon, a intentat un proces la Curtea Federală de Litigii, pentru a contesta decizia JEDI. Compania a susţinut că aversiunea preşedintelui Donald Trump faţă de Amazon şi CEO-ului companiei, Jeff Bezos, a influenţat Pentagonul să dea contractul Microsoft. Pe fondul bătăliei legale, Pentagonul a invitat Amazon şi Microsoft să revizuiască şi să prezinte din nou propunerile lor pentru contract.

Decizia de astăzi ar putea duce la mai multe lupte juridice.

Contractul profitabil, iniţial programat pentru a fi atribuit în septembrie 2018, a atras atenţia după ce Trump a spus anul trecut că ia serios în considerare analizarea contractului JEDI.