DISTRIBUIȚI

Pentagonul urmăreşte un balon de spionaj chinez care zboară deasupra Statelor Unite, au declarat joi oficiali americani, informează vineri Reuters, potrivit agerpres.

Aceasta este o metodă de colectare a informaţiilor ce duce cu gândul la filmele de spionaj şi aduce în atenţie nivelul până la care sunt dispuse să se se spioneze China şi SUA, pe fondul tensiunilor crescute din relaţia lor bilaterală.


Citeşte şi: Aproape 1.900 de ‘instructori ruşi’ sunt prezenţi în Republica Centrafricană – Black News

„În mod clar, intenţia acestui balon este de supraveghere”, a declarat un oficial înalt al apărării din SUA, vorbind sub protecţia anonimatului.

Oficialul a spus că Washingtonul a urmărit balonul de când a intrat în spaţiul aerian al SUA în urmă cu câteva zile, inclusiv prin observarea lui cu avioane militare cu echipaj.

Citeşte şi: Orban al Ungariei îi cere Ucrainei să renunțe – Black News

Înalţi lideri militari americani au luat în calcul doborârea balonului spion deasupra statului Montana, dar în cele din urmă au recomandat să nu se facă acest lucru din cauza riscului potenţial de siguranţă pe care l-ar putea reprezenta resturile pentru cei de la sol.

Conform informaţiilor furnizate de AFP, preşedintele Joe Biden ar fi cerut iniţial Pentagonului să îl doboare, dar a fost luată în cele din urmă decizia de a nu se proceda astfel.