DISTRIBUIȚI
Kurdistan 24

SUA continuă să echipeze forţele kurde cu arme şi vehicule pentru ca ele să lupte contra grupării Statul Islamic (SI) în nord-estul Siriei, în pofida creării unei zone de securitate la frontiera cu Turcia, a indicat miercuri un reprezentant al Pentagonului, citat de AFP, potrivit agerpres.

”Continuăm să furnizăm arme şi vehicule perfect adaptate nevoilor” Forţelor democratice siriene (FDS), a declarat Chris Maier, directorului grupului de lucru al Pentagonului pentru lupta contra SI.


Citește și: Atac cu maşină-capcană în Afganistan! 10 morți și 85 de răniți

”Suntem total transparenţi cu privire la aceste livrări. Noi informăm Turcia lunar în legătură cu natura acestor arme şi vehicule”, a adăugat Maier într-o conferinţă de presă.

FDS sunt formate din combatanţi arabi şi kurzi pe care ţările occidentale se bazează pentru neutralizarea forţelor SI din nord-estul Siriei şi din Irak.

Citește și: Conte a discutat cu Macron despre repartizarea migranților în Europa

Componenta kurdă a acestei coaliţii, Unităţile de protecţie a poporului (YPG), este însă considerată de Ankara drept ”grupare teroristă”, Turcia solicitând Washingtonului să creeze o ”zonă de securitate” la frontiera turcă în vederea protejării sale.