DISTRIBUIȚI

O dronă a Armatei Statelor Unite a fost doborâtă în spațiul aerian al Iranului, în zona Strâmtorii Ormuz, de către o rachetă iraniană, a declarat o sursă din cadrul armatei SUA pentru Reuters, conform mediafax.

Oficialul a transmis că drona MQ-4C Triton aparținea Marinei Statelor Unite, dar nu a oferit mai multe detalii.


Citeşte şi: Pentagonul trimite rachete Patriot în zona Golfului Persic

Gardienii Revoluției din Iran au transmis joi că au doborât o dronă „de spionaj” a Statelor Unite, care zbura în zona provinciei Hormozgan, situată în sudul Iranului. Armata Statelor Unite a transmis inițial că niciun aparat de zbor american nu se afla în spațiul aerian al Iranului.

Drona Triton, fabricată de compania Northrop Grunmman, are o autonomie de zbor de peste 24 de ore și poate atinge o altitudine de peste 16 kilometri.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Vezi şi: Susţinătorii opoziţiei albaneze s-au luat la bătaie cu forţele de ordine – VIDEO

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.