DISTRIBUIȚI

La peste 30 de ani de la reunificarea Germaniei, pensiile celor din fosta RDG nu au ajuns încă la nivelul celor din RFG, potrivit unor date statistice publicate luni de Ministerul Muncii de la Berlin, transmite DPA, potrivit agerpres.

Anul trecut, pensionarii din estul Germaniei au primit, în medie, o pensie de 1.329 de euro pe lună după 45 de ani de contribuţie, comparativ cu 1.527 de euro pentru pensionarii din vestul Germaniei.


Citeşte şi: Peste 180 de ruşi care încercau să scape de recrutare au fost opriţi la graniţă – Black News

Ministerul Muncii de la Berlin a dat publicităţii aceste cifre, la solicitarea parlamentarului Sören Pellmann, membru al unei formaţiuni de stânga, şi au fost consultate de Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) şi dpa, cu ocazia reunificării Germaniei, la 3 octombrie 1990.

Rata şomajului mai mare şi salariile mai mici din estul Germaniei se numără printre motivele menţionate pentru pensiile mai mici plătite în acea parte a ţării.

Citeşte şi: Tatăl Mahsei Amini nu a primit încă acces la înregistrările oficiale ale cazului – Black News

Sören Pellmann, deputat de Leipzig în Bundestag, a vorbit de o „lipsă de respect faţă de realizările de o viaţă ale est-germanilor”. „Trebuie s punem capăt odată acestui cerc vicios, în care suntem prinşi de mai mulţi ani”, a spus Pellmann pentru reţeaua de jurnalişti de la RND.