DISTRIBUIȚI

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor a Congresului american, Nancy Pelosi, l-a acuzat pe preşedintele american Donald Trump de „atacuri rasiste” asupra unui membru al Congresului, relatează BBC, scrie news.ro .

Trump l-a atacat pe democratul Elijah Cummings pe Twitter.


Preşedintele a descris districtul lui Cummings din Baltimore, în care majoritatea populaţiei este afro-americană, ca fiind „o dezordine infestată cu şobolani”.

Citește și : Jurnalişti ce realizau anchete privind Rusia, vizaţi de atacuri cibernetice

După ce Cummings a cerut o îmbunătăţire a condiţiilor pentru migranţii de la graniţa cu Mexicul, Trump a răspuns: „După cum s-a dovedit în timpul unui tur al membrilor Congresului, graniţa este curată, eficientă şi bine gestionată, doar foarte aglomerată. Districtul lui Cummings este o dezordine dezgustătoare, infestată cu şobolani şi rozătoare. Dacă ar petrece mai mult timp în Baltimore, poate ar putea contribui la curăţarea acestui loc foarte periculos şi murdar”.

Cummings este un „bully” (persoană care îi intimidează pe alţii), a scris Trump, pentru că el a criticat felul în care sunt trataţi migranţii la graniţa dintre SUA şi Mexic.

Ca preşedinte al Comitetului de Supervizare al Camerei Reprezentanţilor, Cummings a declanşat mai multe investigaţii privind politicile administraţiei Trump.

Pelosi i-a luat apărarea lui Cummings şi a condamnat afirmaţiile lui Trump.

Aceste afirmaţii „sunt atacuri rasiste”, a afirmat Pelosi.

Citește și : Partidele de opoziţie ungare critică discursul lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad

Un critic important al lui Trump, Cummings a răspuns tot pe Twitter: „Este datoria mea constituţională să supervizez ramura executivă. Este datoria mea morală să lupt pentru oamenii din districtul meu”.

Primarul din Baltimore, Bernanrd Young, l-a numit pe Trump „o dezamăgire pentru oamenii” din Baltimore şi pentru „întreaga ţară şi lume”.

Alţi democraţi, inclusiv candidaţii la alegerile prezidenţiale Joe Biden şi Kamala Harris, au criticat afirmaţiile lui Trump.