DISTRIBUIȚI
AP

Lidera democraţilor din Congresul american, Nancy Pelosi, a dat asigurări vineri că faptele care au dus la declanşarea unei proceduri de destituire împotriva lui Donald Trump sunt „incontestabile”, relatează AFP, potrivit agerpres.

Casa Albă e zguduită de un scandal declanşat de sesizarea de către un avertizor de integritate a unei conversaţii între preşedintele american şi cel ucrainean, în cadrul căreia Donald Trump îi cere omologului său Volodimir Zelenski să ancheteze asupra unui potenţial rival în alegerile prezidenţiale din 2020, Joe Biden.


Drept reacţie, Nancy Pelosi a anunţat marţi declanşarea unei proceduri de destituire împotriva lui Donald Trump.

Citește și : CIA s-a folosit de o firmă spaniolă pentru a-l spiona pe Julian Assange

„Ceea ce preşedintele a făcut este clar şi nu ne-a lăsat altă alegere decât să mergem înainte”, a declarat Nancy Pelosi în cadrul unui interviu pentru postul MSNBC. În faţa „unei chestiuni de securitate naţională atât de capitală, nu ne-a lăsat de ales”, a spus ea.

Cu câteva zile înainte de discuţia telefonică între cei doi lideri, Donald Trump a îngheţat aproape 400 de milioane de dolari reprezentând un ajutor financiar pentru Kiev, care au fost în cele din urmă deblocate la începutul lui septembrie.

Democraţii îl suspectează că a utilizat acest mijloc pentru a face presiune asupra lui Zelenski. Siguri de controlul lor în Camera Reprezentanţilor, ei l-ar putea pune pe Trump sub acuzare, primul pas în procedura de „impeachment” sau destituire.

Această iniţiativă, o raritate în istoria americană, are pentru moment puţine şanse de a reuşi, din cauza majorităţii republicane din Senat.

Nancy Pelosi a făcut apel vineri la democraţi şi la republicani „să pună ţara înaintea partidelor”.

Citește și : NAUFRAGIU în Marea Egee! Șapte migranți s-au înecat în apropiere de insula Chios