DISTRIBUIȚI
efe

Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a primit vineri seară, la Madrid, prima doză de ser anti-Covid şi a transmis un mesaj pe Twitter în care subliniază rolul important al imunizării în salvarea de vieţi şi revenirea la normalitate , scrie news.ro

„Vaccinurile salvează vieţi şi ne marchează drumul spre revenire. Sunt orizontul speranţei noastre”, a scris el, alături de foto fotografii.,


Citește și : Alegeri parlamentare anticipate în Armenia

Sánchez a fost vaccinat la câteva ore după ce a anunţat că, începând cu 26 iunie, în Spania nu va mai fi obligatorie purtarea măştii de protecţie în aer liber.

Joia viitoare va avea loc o şedinţă extraordinară a Executivului la care va fi propus ca purtarea măştii să nu mai fie obligatorie în exterior începând cu 26 iunie.

Ministerul spaniol al Sănătăţii a raportat vineri 4.214 noi cazuri de contaminare pentru ultimele 24 de ore. Incidenţa a ajuns la 96 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Citește și : UE se pregătește ‘să-l ardă la buzunar’ pe Lukaşenko

Pentru ultimele 24 de ore, comunităţile spaniole au raportat 18 decese asociate Covid-19, astfel că bilanţul a ajuns la 80.652, dintre care 68 au fost înregistrate în ultima săptămână. Numărul celor care au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei a ajuns la 3.757.142.

La nivel mondial, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, au fost înregistrate peste 176 de milioane de contaminări şi mai mult de 3,7 milioane de decese asociate.