DISTRIBUIȚI
Zimbio

Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a afirmat sâmbătă că manifestaţia care va avea loc duminică la Madrid, convocată de partidele PP, Ciudadanos şi Vox sub sloganul „Pentru o Spanie unită! Alegeri acum!”, reprezintă „o Spanie în alb şi negru, care face paşi înapoi”, faţă de „Spania sigură pe care o reprezintă socialiştii”, scrie agerpres.

Sánchez a declarat că odată cu „pactul” dintre PP şi Ciudadanos, partide de centru-dreapta, cu Vox, „singurul lucru pe care îl reuşesc” partidele lui Pablo Casado şi Albert Rivera este „ca extrema dreaptă să radicalizeze ambele formaţiuni, lucru care va fi verificat mâine”, potrivit La Vanguardia.


Citește și : Poroşenko acuză Rusia că intenţionează să se amestece în alegerile prezidenţiale din Ucraina

Preşedintele Guvernului spaniol a pariat pe „valorile colective, libertate, egalitate şi fraternitate, într-o conjunctură care este o răscruce, pentru că viitorul copiilor noştri poate fi mai rău”.

În plus, Sánchez a asigurat că nu va accepta niciodată dreptul de autodeterminare a Cataloniei. „Autodeterminarea cerută de separatiştii catalani nu există în Constituţie şi nu o vom accepta niciodată”, a spus şeful Executivului.

Preşedintele guvernului catalan, separatistul Quim Torra, i-a transmis sâmbătă lui Sánchez să aibă „curaj şi vitejie pentru a realua dialogul” şi să ajute la rezolvarea politică a conflictului.

Citește și : Maduro: SUA nu au nicio scuză pentru o posibilă agresiune în Venezuela