DISTRIBUIȚI
Patch

O nouă lege va permite judecătorilor să închidă pe viață șoferii criminali. Legea actuală le permite judecătorilor să îi condamne pe șoferi doar pentru o perioadă maximă de 14 ani, dar, începând de marți, un șofer care ucide ar putea fi închis pe viață, informează mediafax.

Noua lege privind poliția, criminalitatea, condamnările și instanțele de judecată din UK va permite judecătorilor să condamne la închisoare pe viață șoferii periculoși care ucid sau șoferii neglijenți care ucid când sunt beți sau drogați.


Citește și : Medvedev aruncă mărul otrăvit spre România: Politicienii români ‘fac dansuri politice în jurul Moldovei’

Ministrul justiției, Dominic Raab, a declarat: „Prea multe vieți au fost pierdute din cauza unui comportament imprudent la volan, care a devastat familii. Am modificat legea astfel încât cei responsabili se vor confrunta acum cu posibilitatea de a sta pe viață în spatele gratiilor”.

Schimbarea intră în vigoare marți, anunță Sky News.

De asemenea, se va introduce o nouă infracțiune – provocarea de vătămări grave prin conducere neglijentă, care îi va viza pe cei care provoacă altora răni pe termen lung sau permanente.

De asemenea, noile norme vor permite judecătorilor să acorde persoanelor cu deficiențe de auz sprijinul unor interpreți în în timpul deliberărilor. Până acum, doar cei 12 jurați jurați puteau în sala de deliberare, împiedicând efectiv participarea persoanelor cu deficiențe de auz.

Citește și : Forțele rusești au ocupat în totalitate orașul Severodonețk (primar)