DISTRIBUIȚI
AFP

O instanţă din Africa de Sud a decis, vineri, să-i prelungească sentinţa fostului campion paralimpic Oscar Pistorius, acesta urmând să execute 13 ani şi cinci luni de închisoare pentru uciderea iubitei sale, informează BBC News Online, potrivit mediafax.

Iniţial, Pistorius fusese condamnat la şase ani de închisoare, însă judecătorii au considerat că această pedeapsă este prea mică, prelungindu-i condamnarea la 13 ani şi cinci luni de închisoare.


Citeşte şi: Un mare magnat al Grupării criminale din Columbia – Clanul Golfului – a fost eliminat într-o operațiune specială a forțelor de securitate

Fostul campion paralimpic a fost găsit vinovat pentru omucidere, după ce a împuşcat-o de patru ori pe iubita sa, Reeva Steenkamp. Crima a avut loc pe 14 februarie 2013, iar Pistorius a spus că a confundat-o cu un hoţ.

El a fost transferat în 2016 într-o închisoare special dedicată persoanelor cu handicap.

În trecut, Oscar Pistorius a câştigat şase medalii de aur la Olimpiada Paralimpică şi a devenit primul atlet cu picioarele amputate care a participat la o Olimpiadă de Vară, la Londra în 2012.