DISTRIBUIȚI

Serviciile de securitate ale Ucrainei au anunţat miercuri că au făcut percheziţii la unul dintre birourile postului de televiziune „1+1” în contextul unei înregistrări calificate drept ilegală şi care a fost cât pe ce să ducă la demisia premierului Ucrainei, informează Reuters, potrivit agerpres.

În ianuarie, premierul Oleksi Honcearuk şi-a înaintat demisia după ce mass-media a difuzat o înregistrare audio în care el poate fi auzit criticându-l pre preşedintele Volodimir Zelenski în timpul unor discuţii cu miniştri şi oficiali ai băncilor centrale.


Citeşte şi: Atac TERORIST la Ierusalim! O maşină a intrat cu viteză în oameni!

Înainte de aceasta Honcearuk a declarat că înregistrarea a fost falsificată şi fabricată din diferite fragmente din ceea ce s-a spus în timpul întâlnirilor de guvern.

Preşedintele Zelenski nu a acceptat demisia lui Honcearuk şi le-a cerut forţelor de ordine să stabilească cine a fost implicat în realizarea înregistrării.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a desfăşurat o investigaţie în etapa premergătoare procesului de judecată asupra utilizării ilegale de mijloace tehnice speciale pentru obţinerea de informaţii de la sediile cabinetului de miniştri al Ucrainei”, anunţă SBU într-un comunicat.

Investigatorii SBU au descoperit că „indivizi care au vizitat periodic biroul postului ‘1+1’ ar putea fi implicaţi în folosirea ilegală de mijloace tehnice speciale pentru a obţine informaţii”, se spune în comunicat.

Potrivit serviciilor de securitate, suspecţi necunoscuţi au editat şi distribuit înregistrările audio.

Citeşte şi: Un tren de mare viteză A DERAIAT în nordul Italiei. Doi oameni au murit!

Postul de televiziune, care este deţinut de cel mai mare magnat al Ucrainei, Igor Kolomoiski, cu care Zelenski a avut strânse legături de afaceri, a acuzat SBU că încearcă să pună presiune asupra jurnaliştilor care realizează programe de investigaţie.

SBU a negat acest lucru, afirmând că „este vorba despre o investigaţie imparţială şi completă asupra unei infracţiuni privind o înregistrare ilegală împotriva şefului guvernului”.

Zelenski, fostă vedetă de seriale de comedie, a fost ales în urma scrutinului din aprilie 2019, pe care l-a câştigat în mod detaşat.