DISTRIBUIȚI

Problema măștilor, a glumit Sir Christopher Chope „este că foarte puțini oameni le poartă corect. Organizația Mondială a Sănătății scrie că, de îndată ce îți dai jos masca, trebuie să te speli pe mâini și să arunci masca și apoi să te speli din nou pe mâini!”

Clive Betts (Laburist) a spus Camerei că răufăcătorii care nu poartă mască, atunci când au fost întrebați de ce, fac doar o scutire [prietenul meu Herbert spune întotdeauna „piciorul atletului”] și au cerut să știe ce se poate face pentru a determina adevărul – reflectând tonul inchizițional care l-a tulburat atât de mult pe Steve Brine (Conservator). În condițiile acestei legislații, a subliniat dl Brine, cineva ar putea fi obligat să intre în izolare după ce a intrat în contact cu un caz „suspect” al variantei omicron, orice înseamnă asta.


„Există un element al proceselor de vrăjitoare Salem despre asta”, a spus el, dezbaterea devenind hiperbolică pe măsură ce orele treceau. Dacă acesta ar fi Massachusetts în 1692, bineînțeles, laburiştilor li s-ar cere măsuri preventive împotriva membrilor care chicotesc pe la colţuri, iar băncile din spate conservatoare ar insista că a fi transformat într-o broască este o chestiune de alegere personală.

La ora 15.45, zăpada s-a ridicat suficient de mult pentru ca sute de parlamentari să intre cu curaj în cameră și să voteze: măștile au trecut cu 434-24, izolarea cu 431-36. Caucusul pentru libertate s-a dovedit mic.

Apoi, când soarele a căzut și vântul s-a înălțat din nou, majoritatea parlamentarilor noștri înțelepți, respectând principiul precauției, au evacuat unitatea și au plecat spre casă.

Citiţi mai mult pe The Telegraph.

Editorial semnat de TIM STANLEY şi publicat de The Telegraph.