DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Parlamentul European a informat vineri, prin biroul de presă, că a închis dosarul privind presupuse angajări fictive, în care era implicată Sylvie Goulard, propusă de Franţa pentru un post de comisar european, transmite AFP, potrivit agerpres.

„Cazul din Parlamentul European este închis. Au fost observate nereguli administrative minore, nesistematice şi neintenţionate. Rambursarea legată de acest dosar a fost efectuată”, a declarat agenţiei France Presse un purtător de cuvânt al PE.


Citește și : Salvini lansează un apel la un amplu protest: ‘Toţi la Roma contra Guvernului Conte-Monti’

În aceeaşi zi, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Amelie de Montchalin, a declarat canalului BFM TV că Parlamentul European a exonerat-o pe Goulard în urma unei „anchete interne”. Ea a explicat că „Parlamentul European a investigat timp de doi ani ce s-a întâmplat şi a conchis că nu există informaţii care să ducă la concluzia că ea (Goulard) nu a procedat conform regulilor”.

În Franţa, ancheta judiciară privind aceleaşi suspiciuni continuă; au fost audiaţi foşti asistenţi parlamentari şi mai mulţi eurodeputaţi, însă deocamdată Goulard nu a fost convocată. O sursă a AFP care cunoaşte dosarul susţine că ea nu este cea mai implicată dintre cei şase parlamentari vizaţi.

Miercuri, preşedintele francez Emmanuel Macron a nominalizat-o pe Goulard pentru un post în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen.

Citește și : Bolsonaro, gata să discute cu toată lumea cu privire la Amazonia, exceptând ‘dragul nostru Macron’

Sylvie Goulard, în vârstă de 54 de ani, a fost ministru al apărării în guvernul condus de premierul Edouard Philippe şi deputată în PE din partea grupului centrist Mişcarea Democratică (MoDem) din majoritatea prezidenţială din Franţa. Preşedinţia franceză a apreciat că ea are „o experienţă europeană recunoscută” şi „capacitatea de a juca un rol major în cadrul Comisiei”.