DISTRIBUIȚI

NATO ia în considerare desfăşurarea unor trupe în Slovacia şi în alte ţări din flancul estic, ca răspuns la concentrarea militară rusă în apropiere de Ucraina, a declarat joi ministrul de externe slovac Ivan Korcok, transmit Reuters şi TASR, potrivit agerpres.

Potrivit website-ului aktuality.sk, Korcok a afirmat că deocamdată nu a fost luată o decizie, că situaţia evoluează şi că guvernul de la Bratislava încă nu a adoptat o poziţie pe acest subiect.


Citeşte şi: Canada sprijină Ucraina cu echipamente neletale – Black News

Postul de televiziune britanic Sky News relatase că NATO ar putea trimite 1.000 de militari în România, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia.

La rândul său, Regatul Unit ia în considerare trimiterea câtorva sute de militari suplimentari în Europa de Est, dorind să facă acest lucru înainte de o eventuală invadare a Ucrainei de către forţe ruse.

Citeşte şi: Un soldat al Gărzii Naţionale din Ucraina şi-a împuşcat mortal cinci camarazi – Black News

SUA şi NATO au respins miercuri solicitările cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianţei Nord-Atlantice şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în acelaşi timp că vor să discute serios cu Rusia despre temerile sale privind securitatea.