DISTRIBUIȚI
Reuters

Parlamentul Regatului Unit urmează să voteze marţi seara pentru a adopta sau respinge acordul privind retragerea ţării din Uniunea Europeană, negociat de premierul Theresa May. Reuters a numărat susţinătorii acordului şi trage concluzia că şansele sunt împotriva termenilor pentru Brexit susţinuţi de cabinetul de la Londra. 

Din cei 630 de parlamentari, guvernarea conservatoare este susţinută de o majoritate de 317 (adică numai trei peste minimul necesar), dintre care 10 sunt reprezentanţi ai Partidului Democratic Unionist din Irlanda de Nord, transmite și agerpres.


Citelște și: Zi crucială pentru Brexit în parlamentul britanic

Pe lângă cei 100 de miniştri care sunt şi membri ai legislativului sau lideri ai grupului parlamentar al Partidului Conservator – şi ale căror voturi sunt asigurate – s-au exprimat în favoarea acordului 32, iar împotrivă 93 (inclusiv 27 de conservatori).

Reuters menţionează că parlamentarii îşi pot schimba opţiunea înainte de vot, iar unii nu au luat încă o decizie definitivă.

Citește și: Armata americană menține trupele la granița cu Mexicul

Prim-ministrul May a susţinut luni că data de 29 martie stabilită pentru Brexit nu trebuie să fie amânată şi le-a cerut legiuitorilor „să mai arunce o privire” asupra acordului.