DISTRIBUIȚI
Twitter

Paza de coastă italiană a salvat 305 migranţi care încercau să ajungă în Europa la bordul unei ambarcaţiuni supraîncărcate, ce s-a confruntat cu probleme în largul insulei mediteraneene Lampedusa, se arată într-un comunicat vineri, potrivit Reuters, scrie agerpres

Două vedete ale Pazei de coastă au ajuns la ambarcaţiune în timp ce aceasta se afla la aproximativ 20 de mile de coasta italiană. Printre cei salvaţi se numără 17 femei şi şase minori.


Citește și : Erdogan vrea să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina! După vizita anunţată la Kiev, liderul de la Ankara are în vedere ‘un popas’ la Moscova

Operaţiunea de salvare a fost îndeosebi complicată din cauza dimensiunii reduse a ambarcaţiunii şi a temerilor că s-ar putea răsturna din cauza numărului mare de persoane la bord, relevă comunicatul Pazei de coastă.

Italia a înregistrat în ultimele luni sosirea unui număr crescut de ambarcaţiuni cu migranţi, în timp ce sute de persoane salvate pe Mediterana se află în prezent la bordul a trei nave aparţinând unor societăţi de caritate, care aşteaptă să acosteze într-un port sigur.

Citește și : O nouă sub-variantă Omicron îi pune pe jar pe oamenii de ştiinţă

Nava Geo Barents, operată de organizaţia Medici fără frontiere (MSF), a declarat pe Twitter că transportă peste 430 de persoane pe care le-a salvat în mai multe operaţiuni distincte.